ВАЛУТА EN

#zerowaste Свети Валентин. Разбери как СЕГА.

от Вера Маркова
 #zerowaste Свети Валентин. Разбери как СЕГА.

Често насочваме вниманието ти към проблема с натрупването на боклук – дали на сметището, дали у дома чрез ненужни вещи, дали във въздуха в резултат на натрупване на отпадъци, които не се рециклират, а се изгарят… Положението не е розово, но пък ние можем да се обединим и да бъдем по-съпричастни към планетата и любимите си хора. Както гласи една индианска поговорка:“Ние не сме наследили земята от дедите сиа сме я взели назаем от децата си.”

Как да започнем?

Нека подаряваме само неща или преживявания, от които нашият любим човек има нужда. Огледай се у дома, виж дали той/тя има някой необходим продукт на свършване-шампоан, балсам-маска за коса, сапун, крем за тяло и тн. Като откриеш липса, попълвай : )

Можеш да добавиш и елемент на изненада, ако например твоят избраник/избраница досега е използвал/а само течен шампоан, изненадай го с твърд.

Ето няколко #zerowaste варианта:

Твърд шампоан за нормална към мазна коса


Твърд шампоан за нормална към суха коса 


Ако пък той/тя има нужда от сапунче, виж тези предложения:

Сапун от лавандула


Сапун с джинджифил и карамфил И номер 3, нашият любимец…Веган  Универсален Сапун от Марсилия Защо го обичаме толкова много ще попиташ…Ами, понеже има толкова много приложения като:

*За измиване на съдове

*За измиване на лице

*Като заместител на душ гела

*Като почистващ препарат

*Като препарат за пране и още…

Ако пък кремовете за тяло са негова/нейна слабост, имаме тези два #zerowaste варианта:

С лавандула и иланг-илангС ванилияАко пък тя/той предпочита #vintage подаръците, изненадай я/го с една метална самобръсначка. Тя често предизвиква ефекта „Уау“ и е подходяща както за дами, така и за господа. Голямо търсене му ударихме, докато открием метална самобръсначка унисекс, ама те хората са го казали:“Който търси, намира“, та и ние като хора на делата, го доказахме : )

Твоето другарче е скарано с козметиката, но обожава храната?

Горе главата тогава : ) Имаме нещо, което ще го зарадва – опаковъчно фолио за неговия/нейния сандвич

Това е един колкото красив, толкова и полезен подарък, който намалява отпадъците в кухнята, спестява място в хладилника и усмихва собственика : )

Твоят любим човек си има всичко необходимо?

Тогава можеш да го изненадаш с преживяване. Ето няколко свежи идеи:

– Избери филм, който ще хареса и го заведи на кино. Класика в жанра : )

– Заведи го на вечеря. Избери място, което много обича или му подари тотално ново изживяване. Ако сте в Пловдив, препоръчваме ресторант Poco Loco, тиха музика, невероятна италианска и мексиканска кухня и други #zerowaste удоволствия като минерална вода в стъклена бутилка и салфетки от плат. За пълен разкош може да поръчаш и 1 коктейл и да го изненадаш с 1 от нашите метални сламки : )

– Ако пък той/тя е фен на виното, заведи го/я на дегустация. Нашите приятели от Bulgaria Wine Tours имат чудесни предложения

– Ако пък той/тя има нужда от освежаване на прическата, изненадай го/я със записан час за любимия салон

– Ако твоята половинка е дама, изненадай я с час за професионален грим. И можеш да добавиш и 1 натурален фон дьо тен или очна линия за разкош. Имаме специално -50% НАМАЛЕНИЕ на всички продукти на марка Zao до 18ти Февруари

– Ако пък до теб е господин,който държи на брадата си, запиши му час в бръснарницата. После можеш да го изненадаш и с един от нашите балсами за брада.

Той/тя е много активна личност.Не може да стои на 1 място!

Нямаш грижи, имаме и такива идеи:

– Бързо на пързалката. Ледената. Едно от хубавите неща на зимния сезон е, че позволява да се практикуват различни спортове. Преоткрийте чара на кънките, и да не можете да карате, поне хубаво ще се посмеете : )

– Друга опция е спортното катерене. Спокойно, знаем, че е студено, можете да го направите и в зала.

–  Ако пък твоят човек предпочита класическите неща, зарадвай го с карта за фитнес

– Ако пък той/тя не е фен на кардиото и силовите упражнения, изненадай го/я с карта за йога

Каквото и да избереш, не забравяй, че най-големият подарък са не предметите или преживяванията, а любовта, която споделяте!

Пожелаваме ви още много любов и вдъхновение за добри дела : )

С обич,

Вера и Екипа на Революция


Оставете коментар