ВАЛУТА EN

От пластмасова към метална сламка през очите на Лора

от Вера Маркова
 От пластмасова към метална сламка през очите на Лора

Като част от новата ни инициатива да представяме личните истории на хора, които са решили да преминат от употребата на продукти за еднократна употреба към такива за многократна, ви представяме Лора.

Tя е авантюристична пътешественичка, която посещава екзотични държави като Индия, Нова Зенландия, Тайланд и Коста Рика. Като опитна пътешественичка и поддръжничка на инициативата за живот без отпадъци, Лора цени околната среда и мисли за всички възможни начини, чрез които да го покаже. Един от тези начини е да избере метална сламка вместо пластмасова.

Прочетете краткото ни интервю с Лора по този въпрос:

Вера: Как попадна на този продукт?

Лора: Първо чух за него от приятелка, която срещнах във веган общество в Индия. Никога не бях виждала метална сламка преди това и не бях сигурна до колко е ефективна, но самата идея ми допадна много, особено след като видях колко замърсени места има по света и колко много пластмаса, нещата определено излизат извън контрол! По-късно, докато пътувах в Коста Рика се озовах в кафене, където сервираха тяхното Мохито с метални сламки и бях много приятно изненадана.

Вера: Какво ти беше мнението за продукта след първата ви среща?

Лора: Стори ми се много чист, напитката също се усещаше по-студена, понеже стоманата поддържа температурата на напитката, така че тази сламка има положителен ефект върху околната среда и обогатява напитката, поддържайки температурата й.

Вера: Би ли я препоръчала на приятели?

Лора: Разбира се, даже преди да разбера, че вие я предлагате в Европа, много съжелявах, че не съм си купила от Коста Рика. Сега много се радвам, че толкова добър продукт се предлага на Европейския пазар, за което много ви благодаря!


Оставете коментар