ВАЛУТА EN

Опаковане на Коледни подаръци без боклук. Виж как СЕГА

от Вера Маркова
 Опаковане на Коледни подаръци без боклук. Виж как СЕГА

Коледа буквално чука на вратата и след предишната ни статия за Zerowaste Коледни подаръци днес решихме да ти споделим нашите топ съвети за опаковане на подаръци без боклук : )

От какво имам нужда?

 • Кашони
 • Конци
 • Връвчици
 • Малко лепило
 • Стари вестници/списания
 • Плат
 • Листа, изсушени цветя, борови клонки


Разходи се у дома и виж какво можеш да откриеш, може би имаш стара пижама, която вече не използваш…не се сещаш и на кой друг да я дадеш? Или пък няколко стари вестника/списания?Все още ти липсват неща? Няма страшно, сложи чифт удобни дрехи и се разходи из квартала, виж какво можеш да откриеш-паднали листа, борови клонки? Възможностите са безкрайни, остави въображението ти да се развихри!

Как да започна?

Помисли за това какъв подарък опаковаш, малък ли е или по-голям? В каква кутия се побира? Това е много важно, понеже ще определи как да украсиш подаръчната кутия-колко плат/вестници/списания ще са ти необходими.

 1. Сложи подаръка в кутията.
 2. Сложи лепило върху кутията.
 3. Обвий я във вестници/списания/плат.
 4. Декорирай с листа/изсушени цветя/борови клонки и готово!Ами Коледни картички?

Ох,вярно, щяхме да ги забравим…Шегуваме се : )

Вера обожава ръчно направените картички, а нейната супер мама прави такива от рециклирана хартия и конци. Изработката е лесна като детска игра!

Намери малък картонен лист, сгъни го на 2. След това започни да украсяваш, използвай конците като моливи-нарисувай елха, снежен човек, слънце, всичко, което душата ти иска. Ние решихме да напишем Весела Коледа на нашите картички-на български и на английски език, за да можем да достигнем до всичките ни приятели : )


Защото искаме да ти пожелаем една Незабравима Коледа! С вкусна домашна храна, любимите ти хора и приказни подаръци и спомени, които да топлят сърцето!

Обичаме те,

Вера и Екипа на Революция


Оставете коментар