ВАЛУТА EN

Как да почистим тоалетната без да генерираме отпадъци?

от Вера Маркова
 Как да почистим тоалетната без да генерираме отпадъци?

Това може би не е най-привлекателната ми блог статия, но пък е много необходима : )

Е, да започваме…Всички използваме това кътче на уединение, където човек е сам, притихнал и някак си свободен в тишината. Някои от нас слушат музика, други четат списания, трети пък само си вършат работата и тръгват.

Но един въпрос остава…

Как да почистим тоалетната без да генерираме отпадъци?

Лесно като детска игра. Трябват ти само 4 продукта- ябълков оцет, сода за хляб, природосъобразна четка за почистване на тоалетни и парче плат.Започвам като изсипвам малко ябълков оцет върху тоалетната чиния и добавям малко сода за хляб. Оставям сместта така няколко минути. След това слагам малко ябълков оцет и сода за хляб върху парче плат и забърсвам облегалката на тоалетната, седалката и всички други повърхности. След това изплаквам парчето плат с хладка вода и забърсвам отново. След като приключа с почистването измивам парчето плат с вода и любимия Сапун от Марсилия.  Може би се чудиш от къде съм се сдобила с парчето плат, което използвам. Това е стара кърпа, която нарязах на парчета след дългогодишно използване по предназначение : ) Не забравяй за тоалетната чиния.

Сместта от ябълков оцет и сода за хляб все още си чака в тоалетната чиния, затова вземам моята #zerowaste четка за почистване и започвам да търкам. Обожавам четката на Redecker, направена от бук с косъмчета от растението тампико. Търкането отнема по-малко от минута и оставя забележителни резултати. След като приключа, пускам водата и закачам четката на красивата ‎ѝ поставка. Това не беше особено трудно, нали?

Какви са твоите трикове за почистване на тоалетната без боклук?

Ще се радвам да прочета в коментарите : )

С обич,

Вера

П.П. С Революция имаме специална изненада за теб! Ако закупиш нашата любима природосъобразна четка за тоалетна + поставка, получаваш 5% ОТСТЪПКА, валидна за периода от 30ти Март 2019 до 6ти Април 2019! ПРИЯТНО ПАЗАРУВАНЕ


Оставете коментар