ВАЛУТА EN

Как да се грижим за нашите памучни превръзки?

от Вера Маркова
 Как да се грижим за нашите памучни превръзки?

Знаете ли,че всяка жена използва по средно 17,000 пластмасови превръзки за целия си живот. Всяка една от тези превръзки не се рециклира, а заминава директно на сметището, където гние за…800 години

Тъжно, а?

Няма нужда да сме част от тази статистика, вече има прекрасни алтернативи на пазара-менструални чашки, гъби и любимите ни памучни превръзки за многократна употреба.

В тази статия ще ви разкажем как да се грижите за тяхКакво да правя веднага след като си купя памучна превръзка на Ecofemme?

Можеш да ги изпереш както на ръка, така и в пералнята на не повече от 40 градуса. Изпирането е важно не само от хигиенна гледна точка, но и понеже попивателната способност на памучната материя се увеличава след 2-3 изпирания. Преди да ги простреш или да ги сложиш в сушилнята на ниска температура, издърпай и от двата края, за да се предотврати евентуално свиване на плата.

Какъв прах/препарат за пране да използвам?

Можеш да използваш всеки прах за пране или препарат, с който переш дрехи, чаршафи, кърпи и тн. Обикновен сапун също става, ние лично обожаваме Веган сапуна от Марсилия, #zerowaste и безупречен в борбата с петната.

Как да предотвратя образуването на петна?

Накисвай всяка използвана превръзка в студена вода и сапун/прах/препарат за половин час преди изпиране.

Как да поддържам превръзките меки?

Препоръчваме сушене на естествена светлина, тераса, простор и тн. Само когато това не е възможно, преминете към сушилнята на ниска температура. Препоръчваме и периодично накисване в студена вода със сода бикарбонат, оцет или лимонов сок и капка етерично масло по избор.

На колко време е препоръчително да ги сменям?

Това е много индивидуално според течението и вида на превръзката, но компанията производител Ecofemme препоръчва на всеки 4-6 часа.

Не мога да определя от кой тип превръзки имам нужда…какво да правя?

Пиши ни,винаги се радваме да помогнем.

Или разгледай всички видове тук

А ако имаш нужда от повече информация за нашите превръзки за многократна употреба, посети нашия Youtube канал


Оставете коментар